Mountainbike Camp i Harzen

Vi har gennem de netop overståede Påskedage haft fornøjelsen af at arrangere:
Mountainbike Camp – denne gang med et lækkert 4-dages MTB-ophold i Sydharzen, og med hele 21 glade danske mountainbikere – det var herligt, hyggeligt og hårdt…

Gæsterne ankom torsdag d. 13/4 til Göbels Hotel i Bad Sachsa, hvor min med-guide Brian og jeg ventede med en “kort og flad” introduktionstur. Alle gæster nåede frem til aftalt tid, til trods for Hamborgs altid lunefulde trafiksituation. Det var et rigtig godt forvarsel for resten af opholdet.

Efter en kort introduktion sadlede vi op, og red mod øst…
Denne første tur førte os mod øst, hvor vi blandt andet kørte på den tidligere grænse mellem øst- og vesttyskland.
Vi startede med 10 forholdsvis flade kilometer, og herefter ventede der en god lang Harzen-stigning af den slags, som ofte sætter sig godt og grundigt i rejsetrætte ben.
På toppen delte vi gruppen i to, og fik en pejling på hvordan grupperne de følgende dage kunne se ud. Det vigtigste på vores ture er ikke at komme hurtigst rundt, men “fedest” rundt 🙂

Tilbage på hotellet ventede der en stor og varieret aftenbuffet til Mrs. and Mr. President (den er intern blandt deltagerne…) og for de, som endnu var friske, var der eksempelvis mulighed for at gå i sauna og dampbad, eller for at tage en lille dukkert i poolen. Dermed ingen undskyldninger for ikke at være friske og fulde af energi til næste dags strabadser…

Sol, singletracks og næsten sommer
Fredagen bød på lækkert forårsvejr, med sol og tørvejr og der blev til tider kørt i kort/kort, lang/kort og lang/lang, mens turen var hård/fed 🙂

Vores første mål var frokosten, højt hævet over Bad Lauterberg, hvor vi nød solen, udsigten og en “killer” af en opkørsel.
Begge hold mødtes til frokost og der blev lystigt udvekslet erfaringer med gearinger, fart, påklædning mm. mens mad og drikke blev nydt.

Efter frokosten delte vi os igen i to grupper, og nogle af deltagerne byttede pladser efter dagsformen. Som belønning for den seje opkørsel, startede vi med et lækkert, og til tider udfordrende, stykke singletrack som snoede sig ned af det lokale bjerg.

Begge grupper var tilbage på hotellet i god tid til at nyde wellnessfaciliteterne og lade op til lørdagens kongeetape.

Dejlig overraskelse – begge grupper mødtes spontant og ganske uplanlagt på fredagens tur…

Kongeetapen gik til Sieber, ved Sieber i Sieber
Har du ikke trykket lidt forkert på tasterne Morten…?
– nej det har jeg ikke; lørdagens dagstur gik mod byen Sieber, som ligger i dalen Sieber, hvor floden Sieber løber igennem: I Sieber ventede frokosten på os, på en restaurant som både var megahyggelig, kitch og yderst gæstfri – til trods for at de fik os møg-beskidte mountainbikere som gæster.

Vejret var nu blevet lidt mere forårsfrisk, dvs. gråt, køligt og med små “nuancer” af regn, men det kunne heldigvis ikke slå alle de seje turdeltagere ud. Der var heller ikke det store brokkeri over at dagens tur startede med en hård opkørsel efter få hundrede meters kørsel…der var ihvertfald ret stille ned gennem rækken 🙂

Lørdagens tur var den længste på opholdet, så alt efter hvilken gruppe man kørte i, ville “tælleren” sige mellem 50 og 60 kilometer, når vi atter var tilbage ved hotellet.

På toppen af Ravensberg ventede belønningen for den første klatretur, en god lang singletrack nedkørsel, med kurvede sving, flow og high-speed muligheder for de modigste.

Begge grupper skulle ud omkring “Sydharzens lokale Brocken”, det ca. 700 mtr. høje Grosser Knollen. Den ene gruppe tog den lange men blidere opkørsel, mens den anden gruppe tog den kortere, men mere tekniske og stejle opkørsel.
Herefter ventede et fedt stykke singletrack ned mod Sieber. Den ene gruppe kørte direkte i bund, mens den anden fik mulighed for at tjekke nogle fede switchbacks – se filmen nedenfor.

Efter fælles frokost fortsatte begge grupper samlet et par kilometer, og herefter delte vi os op igen.

Begge grupper nåede at krydsede toppen af Grosser Knollen i tåge og regn/slud, så den ellers normale fantastiske udsigt, må vi have tilgode til en anden god gang.

Fra Grosser Knollen går, efter min mening, en af Harzen allersjoveste nedkørsler.
At dømme efter smilene på min gruppes deltagere, er jeg vist ikke den eneste som har den holdning 🙂

Dagens tur sad godt i benene på de fleste af deltagerne da vi nærmede os hotellet, så der blev wellness´et til den store guldmedalje efter cykelvask og dæksparkning.

Efter aftenbuffeten var der velfortjent hygge og after-bike i hotelbaren.

Sidste m/k lukker og slukker
På søndagens korte og afsluttende formiddagstur, kørte vi en tur rundt i lokalområdet, som blandt andet inkluderede en klatretur til toppen af Ravensberg, efterfulgt af en skøn nedkørsel, som sluttede ved hotellet.

Fire fede dage på mountainbike i Harzen, var slut. Der blev atter vasket og pakket cykler. Der blev krammet, trykket hænder og sagt på gensyn.

Brian og jeg siger MANGE TAK for en fantastisk tur med glade og motiverede gæster.

Vi ku´ godt igen 🙂

På gensyn i Harzen

/Morten

PS.
Jeg er ved at klippe en masse film sammen fra turen ovenfor, så vil du se Sydharzens spor med en guides øjne, så følg med på vores youtube-kanal, hvor filmene bliver lagt op, efterhånden som de bliver klar.
Du finder kanalen her: www.youtube.com/mtbiharzen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.