Slip for spildtid – book en MTB-guide

Når jeg er i dialog med mountainbikere om at arrangere MTB-ophold i Harzen, bliver jeg ofte spurgt;
” bør vi leje en mountainbike-guide “?

Det korte svar er; Ja!

Nedenfor vil jeg forklare hvorfor en guide i Harzen er en god investering…

Men først en tur tilbage til fortiden…
For mange år siden arrangerede jeg en tur for mine lokale MTB-gutter til Braunlage. Vi var nogle stykker i gruppen, som allerede havde været på mountainbike i Harzen flere gange tidligere, og i de foregående år havde vi oftest kørt efter de officielle ruter i kortsættet: Der Harz für Mountainbiker.

Vi havde altid haft nogle helt fantastiske ture rundt i Harzen på vores mountainbikes, og havde fundet meget inspiration til planlægning af vores ture via kortsættet.

I forbindelse med at jeg arrangerede ophold var jeg kommet i kontakt med en lokal uddannet Harzen-guide/instruktør, som jeg fik lavet en aftale med. Guiden hentede os på hotellet om morgenen på førstedagen og efter en kort introduktion kørte vi afsted på tur.

Guiden var nærmest et rent modstykke til os, rent udstyrs- og beklædningsmæssigt. Han mødte frem i loose MTB-trøje og baggy-pants, kørende på en tung fully trailbike, med masser af vandring for og bag.
Vi mødte frem, total spændt op i spandex tøj fra top til tå og størstedelen af vores cykler var hardtail-raketter med 80 til 100 mm vandring i forgaflen…så jo, modsætninger mødes 🙂

Hold nu op en tur vi fik
Dagen igennem blev vi trukket rundt på det ene lækre stykke trail efter det andet, og hvad guiden måske manglede i punch og fart opad, ja det fik han så til gengæld, og så rigeligt indhentet nedad, hvor vi sjældent så ham før bunden af nedkørslen, hvor han stod og skød billeder af os allesammen.

Det var en lækker følelse at overlade ansvaret for turen til en guide. Det at kunne lade en anden vise vej, og sørge for at gruppen kommer frem gennem terrænet i et fornuftig flow, det gjorde en stor forskel for os.
Det er ikke altid lige sjovt at være den, som skal være kortfører, eller aflæse navigationen for resten af gruppen, da man jo også gerne selv vil have lov at nyde turen.

Udover at guiden viste os rundt på de bedste spor i området, var han også skarp til at vurdere hvornår der skulle holdes pauser, så gruppen hele tiden var homogen, og ikke blev kørt i hegnet.

Uden mad og drikke…
Guiden havde naturligvis indlagt en frokostpause undervejs på turen. Vi var heldige med vejret, så vi kunne sidde udenfor og nyde maden og en kold cola – ikke værst når man er ved at gå en lille smule sukkerkold.
Også her er det en fordel med en guide, som har sørget for at booke plads på et Gasthaus undervejs på turen.

Skovmotorveje og singletracks
Nu skal du ikke tro, at du kan tage til Harzen, booke en guide og så udelukkende køre singletracks fra morgen til aften – sådan er det ikke.

Her er selvfølgelig også grusvejsstykker – eller transportstykker om man vil.

Du kan tage til Harzen og køre rigtig mange fede sektioner med singletracks, og når de bliver “bundet rigtig sammen” kan du næsten få følelsen af at have kørt trails hele dagen.
Det er her at guiden kommer ind i billedet og praktisk talt kan være den, som sikrer at I ikke kører en masse spildte kilometer på at finde de bedste spor og hotspots.

Som jeg plejer at sige:
Følg guiden – tør smilet af senere

DU KAN LÆSE MERE OM GUIDER OG TURE HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.