Brocken & Brocken Attack

Brocken er Harzens højeste bjerg og rejser sig med sine godt 1.150 mtr. som et fyrtårn blandt Harzens øvrige toppe. Bjerget kan ses flere steder i Harzen, og ofte kan du skimte det i horisonten allerede lang tid inden du når til Harzen. Det siges at man fra toppen af Brocken kan se 80 til 100 kilometer væk i klart vejr…

I Danmark kender vi bedst Brocken under navnet Bloksbjerg. Brocken er blandt et af Tysklands mest besøgte udflugtsmål, og det er et særdeles populært hotspot blandt cyklister på både smalle og brede dæk.

Brocken Attack
Flere mountainbikere har det som en fast tradition at køre til toppen af Brocken, når de er på tur i Harzen. Andre mener at når man har været der én gang, ja så rækker det.
Og ja, det kan være modbydeligt hårdt at tage turen til toppen, specielt hvis man tager den ondest mulige tur op. Den onde tur er den som blandt danske mountainbikere går som; Brocken Attack.

Denne opkørsel er ca. 4 km. lang og med sine over 500 højdemeter får du virkelig mulighed for at få testet mælkesyren i benene. Brocken Attack køres på et forholdsvis fast underlag, da der køres på beton-elementer. Denne vej har tidligere været benyttet som patruljevej og tidens tand har flere steder sat sit præg på underlaget, så elementerne ligger ikke altid lige pænt.

Profilen for opkørslen ser sådan ud:
– Længde = ca. 4 km.
– Gennemsnitlig stigning = ca. 12,5%
– Maximal stigning = ca. 28%
– Total højdemeter = ca. 500

Hvis du ikke er til “brændende ben, tunnelsyn og hård dunkende puls”, er den lidt mere moderate opkørsel fra byen Schierke et godt alternativ. Her kan du køre på asfaltvej hele vejen til toppen.
Vejen er lukket for biltrafik, så det er kun varetransporter mm, til hotel og cafeteria på toppen, som du kan risikere at møde.

Endelig er der et alternativ til de to ovenstående opkørsler. Denne går et langt stykke parallelt med veteranjernbanen, som også fører til toppen. Det er en flot tur med smuk udsigt undervejs.

Der er koldt på toppen
Når du rammer toppen af Brocken er en vindvest og et sæt løse ærmer ganske rare at have med i lommen eller tasken, da det godt kan være køligt og blæsende på toppen. Da vejret kan være meget omskifteligt er det en god idé at medbringe en vind- eller regnjakke også.

På toppen er der blandt andet et stort cafeteria og ved stationen er der et Gasthaus, så der er fine muligheder for både at få vådt og tørt og eventuelt tage et toiletbesøg…

Find vej til toppen af Brocken
Der går flere MTB-ruter op til Brockens top. Fra Braunlage kan du følge rute B4 –
Fra Ilsenburg kan du følge W7 – fra Drei Annen Hohne kan du følge W9 og fra Schierke skal du følge W10.
 Ruterne finder du i kortsættet; Der Harz für Mountainbiker. Du ser mere om kortsættet og de officielle ruter på linket nedenfor.

De officielle MTB-ruter
De officielle ruter er et 2.200 kilometer stort netværk af mountainbike-ruter i Harzen. Ruterne er velegnede til begyndere og letøvede mountainbikere, eller til øvede mountainbikere som ikke nødvendigvis søger de mest tekniske og udfordrende spor.

Trailpakke
Med en Trailpakke får du leveret sjove, spændende og udfordrende MTB-ture, og gerne væk fra de officielle spor, så du oplever mest muligt singletrack. Vi tegner gerne dine ruter så en eller flere ture går forbi Brockens top
Vi tegner ture og ruter efter dine ønsker, og leverer turene til dig som GPX-filer. Du skal så bare overføre filerne til din GPS, og følge navigationen rundt i området. Så er det nemt at finde Harzens hotspots.

LÆS MERE OM OFFICIELLE MTB-RUTER OG FEDE TRAILPAKKER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.