Kummelberg ved Bad Lauterberg

Nordvest for byen Bad Lauterberg finder du det ca. 530 mtr. høje bjerg Kummelberg.

Kummelberg er et skønt hotspot for mountainbikere, da du både bliver belønnet med en dejlig cykeltur op- og ned ad bjerget.
Herudover har du på toppen af bjerget mulighed for at besøge Waldgaststätte Bismarckturm.

Waldgaststätte Bismarckturm har både indendørs- og udendørs servering, og du kan få alt fra kaffe og kage (og her taler vi store lækre stykker kage) til store schnitzler, vand, Weissbier og meget, meget mere.

Betjeningen er dejlig familiær og afslappet, og enkelte personer blandt personalet er ofte jokende med gæsterne. Jeg har eksempelvis oplevet at en af gæsterne er blevet “truet” med en kagerulle, altså i spøg…

Ved siden af restauranten kan du nyde en tur i det 15 mtr. høje Bismarckturm, hvor du fra toppen har en glimrende udsigt over Bad Lauterberg og det sydlige Harzen.

Fra centrum af Bad Lauterberg kan du cykle to direkte veje til toppen af bjerget.

Følger du MTB-rute BL4 (fra kortsættet Der Harz für Mountainbiker), så får du en flot og ret krævende tur op til toppen, hvoraf det meste køres på singletrack og enkelte steder med stigningsprocenter på op mod 30%!!
Der er dog også en mindre hård vej til toppen, ved at køre “bag om”.

Når du skal ned fra toppen kan du vælge at følge en spændende nedkørsel, primært på singletrack, og periodevis med stejle skrænter til den ene side. Du kan selvfølgelig også tage en af de brede og mindre udfordrende skovveje ned, eller endda fortsætte mod byen St. Andreasberg, som ligger lidt længere mod nord.

Mulighederne er mange og booker du ophold gennem os, så hjælper vi, helt gratis, med tursforslag og ruter, samt tilhørende GPX filer til din GPS.

Kontakt os og høre mere hvis du vil have hjælp til en tur på lige nøjagtigt dit niveau.

LÆS MERE OM OFFICIELLE MTB-RUTER OG FEDE TRAILPAKKER
Udsigten fra Kummelberg er ikke helt tosset... Foto: © www.bismarckturmbadlauterberg.de
Øverst: Kaffepause i det fri med Skanderborg MTB Nederst: MTB´ere er velkomne hos Waldgastätte Bismarckturm

Find vej til toppen
Der går én officiel MTB-rute op til Kummelberg.
Fra Bad Lauterberg skal du følge ruter BL4. Ruten finder du i kortsættet; Der Harz für Mountainbiker. Du ser mere om kortsættet og de officielle ruter på linket nedenfor.

De officielle MTB-ruter
De officielle ruter er et 2.200 kilometer stort netværk af mountainbike-ruter i Harzen. Ruterne er velegnede til begyndere og letøvede mountainbikere, eller til øvede mountainbikere som ikke nødvendigvis søger de mest tekniske og udfordrende spor.

Den udfordrende Trailpakke
Med en Trailpakke får du sjove, spændende og udfordrende MTB-ture til din GPS. Turene er gerne væk fra de officielle spor, så du oplever mest muligt singletrack. Vi laver selvfølgelig gerne dine ruter så de går forbi Kummelberg.

Vi tegner ture og ruter efter dine ønsker, og leverer turene til dig som GPX-filer. Du skal så bare overføre filerne til din GPS, og følge navigationen rundt i området.
Så er det supernemt at finde Harzens hotspots.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.