Rabenklippe – med udsigt til Brocken

Helt oppe i den nordlige del af Harzen finder du byen Bad Harzburg. I dette indlæg sætter jeg fokus på Rabenklippe, som ligger mellem de to byer, Bad Harzburg og Ilsenburg.

Området heroppe er meget kupereret, og er yderst populært blandt vandrere og mountainbikere, da der dels er mange vandreruter og dels er der forholdsvis kort afstand til Brocken og Eckerstausee.

Et par kilometer fra Bad Harzburg, tæt ved Eckerdalen, finder du Rabenklippe, hvor der er et Gasthaus med en fantastisk udsigt. ​Waldgaststätte Rabenklippe, som stedet officielt hedder, har den sjove egenskab at du nærmest skal trække din cykel gennem restauranten for at komme videre på sporet..

På stedet kan du for eksempel nyde frokosten med udsigt til Brocken, eller du kan prøve en af husets lækre kager, hvis du altså magter at “slæbe den med rundt” på sporene efterfølgende.

Serveringen kan, alt efter vejret foregå både inden- og udendørs da her også er en stor terrasse.
Rabenklippe er et ret skønt og populært hotspot.

Waldgaststätte Rabenklippe er desuden nabo til et los-reservat, og hvis du er heldig kan spotte et af de store kattedyr bag indhegningen.

Find vej til Rabenklippe
Fra Bad Harzburg går den officielle MTB-rute H2 op til Rabenklippe. Ruten finder du i kortsættet; Der Harz für Mountainbiker. Du ser mere om kortsættet og de officielle ruter på linket nedenfor.

De officielle MTB-ruter
De officielle ruter er et 2.200 kilometer stort netværk af mountainbike-ruter i Harzen. Ruterne er velegnede til begyndere og letøvede mountainbikere, eller til øvede mountainbikere som ikke nødvendigvis søger de mest tekniske og udfordrende spor.

Trailpakke
Med en Trailpakke får du leveret sjove, spændende og udfordrende MTB-ture, og gerne væk fra de officielle spor, så du oplever mest muligt singletrack. Vi tegner gerne dine ruter så en eller flere ture går forbi Rabenklippen.
Vi tegner ture og ruter efter dine ønsker, og leverer turene til dig som GPX-filer. Du skal så bare overføre filerne til din GPS, og følge navigationen rundt i området. Så er det nemt at finde Harzens hotspots.

LÆS MERE OM OFFICIELLE MTB-RUTER OG FEDE TRAILPAKKER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.