Se hvad der venter dig fra Achtermanshöhe

Min erfaring er, at langt de fleste mountainbikere gerne vil have en forholdsvis stille cykeltur på ankomstdagen, da kroppen kan være lidt mærket efter køreturen fra Danmark til Harzen.

Når jeg guider mountainbikegrupper med base i Braunlage, så er det 99% sikkert, at jeg tager dem med en tur op til toppen af Achtermanshöhe på førstedagen.

Vi klatrer normalt en stille og rolig vej til toppen, så vi ikke presser kroppen alt for voldsomt efter den lange køretur i bil til Harzen.

Fra toppen af Achtermanshöhe har vi – i godt vejr – en fantastisk udsigt over Harzen, og vi kan blandt andet se direkte over på nogle af Harzens højeste bjerge; Brocken og Wurmberg.

Da jeg typisk har planlagt de kommende dages ture til at gå over blandt andet Brocken og Wurmberg, ja så kan gruppen ligesom få en fornemmelse af hvad der venter dem…

Find vej til toppen

Achtermanshöhe er en stenet og ofte forblæst top, som ligger i ca. 925 meters højde, godt fire kilometer nord for Braunlage. Der ligger ca. 300 højdemeter og venter, hvis du klatrer til toppen fra Braunlage.

Når du nærmer dig toppen af Achtermanshöhe, bliver du nødt til at gå de sidste meter til toppen, da det er umuligt at cykle helt op – du kan “trygt” efterlade din cykel, jeg har i hvertfald aldrig hørt om tyverier oppe på dette golde sted.

Ved foden af toppen finder du en lille primitiv hytte, hvor du kan sidde i læ, spise madpakke, skifte tøj eller lignende.

Sådan finder du vej til Achtermanshöhe

Fra Braunlage går der 3 officielle MTB-ruter op til toppen. De officielle ruter hedder hhv. B1, B3 og B4. Der går også en rute fra St. Andreasberg op forbi toppen, denne hedder A3.
Du finder ruterne i kortsættet; Der Harz für Mountainbiker

Du ser mere om kortsættet og de officielle ruter på linket nedenfor.

De officielle MTB-ruter
De officielle ruter er et 2.200 kilometer stort netværk af mountainbike-ruter i Harzen. Ruterne er velegnede til begyndere og letøvede mountainbikere, eller til øvede mountainbikere som ikke nødvendigvis søger de mest tekniske og udfordrende spor.

Trailpakke
Med en Trailpakke får du leveret sjove, spændende og udfordrende MTB-ture, og gerne væk fra de officielle spor, så du oplever mest muligt singletrack. Vi tegner gerne dine ture så de fører forbi Achtermanshöhe.
Vi tegner ture og ruter efter dine ønsker, og leverer turene til dig som GPX-filer. Du skal så bare overføre filerne til din GPS, og følge navigationen rundt i området. Så er det nemt at finde Harzens hotspots.

LÆS MERE OM OFFICIELLE MTB-RUTER OG FEDE TRAILPAKKER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.